வெள்ளி, 21 செப்டம்பர், 2018

ஸ்வாமியே சரணம் ஐயப்பா

மாலையை அவிழ்த்து விரதத்தை முடித்துக் கொள்ளும் போது சொல்ல வேண்டிய மந்திரம்

அபூர்வ மசால ரோஹி
திவ்ய தரிசன காரிணே
சாஸ்த்ரு முத்ராத் மகாதேவ
தேஹிமே விரத விமோசனம்
______________________________________________

லோக வீரம்
லோக வீரம் மஹா பூஜ்யம்.. சர்வ ரக்ஷா கரம் விபும்
பார்வதி ஹ்ருதயானந்தம்.. சாஸ்தாரம் பிரணமாம்யஹம்
சுவாமியே சரணம் ஐய்யப்பா

Loka Veeram, Maha Poojyam Sarva Rakshakaram  Vibhum
Parvathi Hrudayanandam Saasthaaram  Pranamamyaham

 Meaning: One who is the best warrior in the world, Who is  greatly worshipped, the Lord who protects everybody, and who gives happiness to  Parvathy’s heart - I salute that Saastha.


விப்ர பூஜ்யம் விஷ்வ வந்த்யம்.. விஷ்ணு சம்போ ப்ரியம் சுதம்
க்ஷிப்ர பிரசாத நிராதம்.. சாஸ்தாரம் பிரணமாம்யஹம்
சுவாமியே சரணம் ஐய்யப்பா

Viprapoojyam Viswa Vandhyam, Vishnu Shambho  Priyam Sutham
Kshipra Prasada Niratham Saasthaaram  Pranamamyaham

Meaning: One who is worshipped by Vedic scholars, Who is  saluted by the universe, Who is the dear son of Vishnu and Shiva, and who is  gets pleased easily(and gives his blessings immediately) - I salute that  Saastha.


மத்த மத்தாங்க கமனம்... காருண்யா ருத பூரிதம்
சர்வ விக்ன ஹரம் தேவம்.. சாஸ்தாரம் பிரணமாம்யஹம்
சுவாமியே சரணம் ஐய்யப்பா

Matha Mathanga Gamanam, Karunyamrutha  Pooritham
 Sarva Vigna Haram Devam, Saasthaaram  Pranamamyaham

Meaning: One who walks like furious elephant, Who is  filled with the nectar of mercy, and who destroyes all the obstacles - I salute  that Saastha.


அஸ்மத் குலேஸ்வரம் தேவம்... அஸ்மத் சத்ரு விநாசனம்
அஸ்மாதிஷ்ட ப்ரதாதாரம்.. சாஸ்தாரம் பிரணமாம்யஹம்
சுவாமியே சரணம் ஐய்யப்பா

Asmath Kuleshwaram Devam, Asmath Shathru  Vinasanam
Asmath Ishta Pradhatharam, Saasthaaram  Pranamamyaham

Meaning: One who is Master of my lineage (Family), Who  destroys my enemies, and who grants all my desires - I salute that  Saastha.


பாண்டேஷ்ய வம்ச திலகம்.. கேரளா கேளி விக்ரகம்
ஆர்தாத்ரான பரம் தேவம்... சாஸ்தாரம் பிரணமாம்யஹம்
சுவாமியே சரணம் ஐய்யப்பா

 Pandyesha Vamsa Thilakam, Kerale Keli  Vigraham
Aartha Thranaparam Devam, Saasthaaram  Pranamamyaham

Meaning: One who is like a thilaka (foremost) in the  pandya dynasty, Who had a playful form in Kerala, and who is the only refuge to  protect the distressed - I salute that  Saastha.


பஞ்சரட்நாக்யம்யே தத்யோ.. நித்யம் ஷுத படேன் நர
தஸ்ய பிரசன்னோ பகவான்... சாஸ்தா வசதி மானசே
சுவாமியே சரணம் ஐய்யப்பா

Pancharathnaakhya Methadhyo Nithyam Shuddha  Padennara
Thasya Prasanno Bhagawan Saastha Vasathi  Manase

Meaning: One who chants these five gems daily, with purity – Lord Saastha  will be pleased with him and always live in his mind.


பூத நாத சதா நந்தா.. சர்வ பூத தயாபரா
ரக்ஷா ரக்ஷா மஹா பாஹோ.. சாஸ்த்ரே துப்யம் நமோ நமஹா
சுவாமியே சரணம் ஐய்யப்பா

Bhoothanadha Sadananda Sarva Bhootha Dayapara
Raksha Raksha Maha Baho, Sashthre Thubhyam Namo Nama

Meaning: Oh Lord of all beings ! who is always happy, and who is merciful  on all beings….
“Please protect me Oh ! great one” – I salute you Oh ! Lord  Saastha

கருத்துகள் இல்லை: